…koha gjithsesi po ecën dhe ne po e humbasim shansin…

…koha gjithsesi po ecën dhe ne po e humbasim shansin…

Kur mendoni për pagat aktuale dhe nismat për rritjen e tyre, nëse jeni diçka si ne mendja juaj ndoshta shkon te lajmet e faqeve të para të gazetave, kronikave, bisedave dhe deklaratave në televizione, komentet  e përhapura në rrjetet sociale, dorëheqjet e munguara në drejtuesit shumëformësh të profilit të lartë. Por ka edhe më shumë se kaq, pasi ende sot nuk ka ende mbajtje të përgjegjësive institucionale, që i sollën dëm të reputacionit të shqiptarëve, dëm të bizneseve nga zbulimi i ë dhënave te konkurentët e tyre brenda dhe jashtë vendit, si dhe te mungesa e gjithpërfshirjes për një investigim të fenomenit të informalitetit që doli zbuluar dhe ende vijon të ndihet i akomoduar mirë.

Afër dy vjet më parë, si kjo javë, kur filluan të publikohen të dhënat personale dhe më vonë edhe pagat individuale, ato ishin imazhet që dominuan në mbulimin e çdo lajmi tjetër dhe nëse jemi të sinqertë, ato na kapën shumë prej nesh në befasi.
Megjithatë, ajo që ishte larg asaj qe menduam te gjithë ishte mosmbajtja e përgjegjësisë edhe më e papritura do të ishte që llogaridhënia nuk pati asnjë gjurmë që ti shërbente shoqërisë dhe kulturës tonë për të ndikuar mbi reagimin për të ardhmen.

Vetë fjalët “Paga Leaks” u bënë pothuajse sinonim i pabarazisë, padrejtësisë, korrupsionit dhe sekreteve të thella e të errëta financiare dhe pasurive të fshehura pas këtij sistemi pagash që nuk mbulohet dot me veprimet dy vite më vonë.

Pas gjithë vërshimeve te rëndësishme te informacionit ne shoqërinë tone nuk po ndodh me asgjë e rëndësishme dhe tashmë vijnë momente kur ndoshta ky ndryshim gradual,  ky fenomen mund të ndihmojë në pajisjen e njerëzve të zakonshëm me durimin dhe vendosmërinë për të ndjekur luftën e gjatë për ndryshim të qëndrueshëm.

Ndoshta në kohën që po jetojmë nuk mund të presësh përmbushje të menjëhershme, por koha gjithsesi po ecën dhe ne po e humbasim shansin për të jetuar sipas parimeve të barazisë dhe respektimit të lirisë personale.

Shpërndaje këtë postim

Leave a Reply


error: