Tag - strategji

Programet e mbrojtjes sociale duhen bazuar në masterplanin social

Sipas një analize të dedikuar të tre ekspertëve të FMN-së, bazuar te eksperienca braziliane “programet e mbrojtjes (përkrahjes) sociale[1] nuk janë vetëm thelbësore për të reduktuar varfërinë dhe për të promovuar kapitalin njerëzor, por gjithashtu mund të...

Çfarë na prezanton analiza e fundit e ALTAX mbi efektin ekonomik e social prej migracionit?

ALTAX Education, nëpërmjet punimit analitik Efekti ekonomik i emigracionit dhe nevoja për Kontratë të re Sociale për analizimin e politikave të emigracionit dhe ndikimit të tyre ne jemi ndalur në efektin që ka migracioni në ekonomi, në financat...

Propozime shkurt për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit bujqësor

Në këtë publikim të ri, ALTAX prezanton disa Propozime për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit bujqësor, të cilat mund të përdoren si objekt për debatet publike dhe natyrisht si një qasje me syrin e konsumatorit dhe ekonomistit të momentit...

FMN na tha mjaft gjëra edhe sivjet, por veprat e institucioneve vlejnë më shumë për ne

Në deklaratën e fundit per media, të misionit të FMN-së shihet se ka mjaft komente bazuar mbi konstatime, që janë në një masë të dukshme përsëritje të rekomandimeve të mëparshme, si dhe një vlerësim më i freskuar i situatës ekonomike...

Vlorë: Zhvillimi urban si stimul i fuqishëm zhvillimi dhe rilindje ekonomike dhe lufta ndaj korrupsionit

Për shkak se ndikimi i investimeve në infrastrukturë në nivelin e përgjithshëm të aktivitetit ekonomik varet nga shkalla e ngadalësimit produktiv në ekonomi, nga qëndrimi i politikës monetare dhe nga mënyra se si financohen investimet, është e pamundur të parashikohet...

MIGRIMI NË GJIROKASTËR DHE EFEKTET DEMOGRAFIKE DHE EKONOMIKE

Lëvizjet e qytetarëve jashtë Gjirokastrës dhe brenda saj kanë ndikuar një bilanc negativ të popullsisë rezidente, në vitin 2021. 1. Nga largimet dhe ardhjet e popullsisë në vitin 2021 në Bashkinë Gjirokastër ka një humbje neto migratore në 2021 me...

Raporti i Dhjetorit 2022 i FMN për Shqipërinë, qëndrimi i autoriteteve shqiptare dhe mendimi jonë

Sipas Raportit të fundit të misionit të FMN[1], rritja ekonomike pritet të mbetet solide në 2022. Ndërsa në vitin 2023 rritja parashikohet të ngadalësohet në 2.2 përqind, duke reflektuar kushtet më të shtrënguara financiare, ngadalësimin në Evropë dhe tërheqjen...

Treguesit makroekonomikë të Shqipërisë një vit para dhe pas vitit 2021, sipas Fondit Monetar

Sipas publikimit më të fundit për Shqipërinë, misioni i FMN këtë Dhjetor 2021 shprehet se: Rimëkëmbja është me bazë të gjerë në të gjithë sektorët, por bujqësia regjistroi rritje pozitive në gjysmën e parë të 2021. Prodhimi i energjisë elektrike...

error: