Tag - shoqëria civile

Komente dhe sugjerime rreth tryezës së organizuar nga IDM mbi monitorimin e konsultimit publik

Ditën e djeshme, ALTAX në kuadër të partneritetit me rrjetin e organizatave civile mori pjesë në takimin e thirrur nga IDM Albania për një diskutim konsultues lidhur me Metodologjinë e Monitorimit për Procesin e Konsultimit Publik në Qeverisjen Qendrore,...

Çfarë na prezanton analiza e fundit e ALTAX mbi efektin ekonomik e social prej migracionit?

ALTAX Education, nëpërmjet punimit analitik Efekti ekonomik i emigracionit dhe nevoja për Kontratë të re Sociale për analizimin e politikave të emigracionit dhe ndikimit të tyre ne jemi ndalur në efektin që ka migracioni në ekonomi, në financat...

Prezantohet përmes diskutimeve me vlerë të shtuar tema e dixhitalizimit, performancës së administratës dhe ndikimit te korrupsioni

takimin e sotëm me pjestarë të shquar të shoqërisë civile dhe jetës akademike të vendit, si dhe të jetës ekonomike dhe ekspertizës civile, edhe pse me mungesë të pjesëtarëve të qeverisë dhe ambasadave të atashuara në Tiranë, ALTAX...

Në qendër të vëmendjes lobimi: Si mund t’i zbusim rreziqet e korrupsionit dhe kapjen e politikave?

ALTAX si një think tank, që tashmë është pjesë e grupeve të lidhura me Koalicionin UNCAC[1] fillojmë të mbrojmë para publikut shqiptar tema dhe kauza të tilla që lidhen me kontributet që organizatat e shoqërisë civile mund të...

Vijojmë me anketimin e katërt në dy vite për konsultimin e publikut dhe pjesëmarrjen e tij në buxhetin vendor

ALTAX në kuadër të projektit MATRA "“Monitorimi publik përmes ndërveprimit qytetar” të mbështetur nga Ministria e Punëve të Jashtme të Holandës nën zhvillimin/politikën e jashtme holandeze pas hartimit të Pyetësorit të ri për tu përshtatur me kërkesat e vitit 2024...

Fuqia e rrjetëzimit të shoqërisë civile dhe përfshirja në proceset vendore me ekspertizën e saj

Forcimi i rrjetit të shoqërisë civile dhe koordinimi me politikat vendore dhe qendrore për parandalimin dhe luftimin e ekstremizmit të dhunshëm. Në buxhetet e Bashkive, ashtu si kemi monitoruar edhe buxhetet e bashkive të tjera në gjeografi të ndryshme konstatohet...

Dialogu me drejtuesit e qeverisjes vendore të Gjirokastrës një tregues i bashkëveprimit për qeverisje transparente

Në mbylljen e turit të takimeve të hapura me qytetarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile, biznesit dhe përfaqësuesve dhe drejtuesve të qeverisje vendore ekspertët e ALTAX patën një komunikim efektiv në Gjirokastër. Përveç vlerësimeve që morëm për punën tonë e reflektuar...

Vlora: Forcimi i rolit të shoqërisë civile dhe përfshirja në fondet e huaja si faktor ndihmës

Roli imponues me fuqinë e ekspertizës dhe argumentit nga shoqëria civile në interes të politikës vendore (politikanë vendorë të gjithë partive dhe aktivistë të interesave qytetare) për të minimizuar transferimin e dëmit dhe fajit nga një krah politik te tjetri....

Në Vlorë në takimin e dialogimit të auditimit social me performancën e qeverisjes vendore

Takimi në qytetin e Vlorës erdhi me veçorinë e zonës, ku nuk ka munguar debati as në dy takimet e mëparshme në vitin 2022. Prania e moshes së re dhe ekspertëve me njohje të mirë të ekonomisë së qytetit e...

Vlorë: Turizmi, territori dhe kultura e shërbimit bazuar te sundimi ligjit

Turizmi për Vlorën ka vlera të shumanshme jo vetëm të karakterit të turizmit historik, por ka një përfshirje të disa modeleve të zhvillimit të turizmit sipas gjeografisë, historisë, por edhe traditës popullore me një propjeksion që bazohet tashmë edhe...

error: