Tag - dixhitalizimi

Dixhitalizimi apo e-qeverisja dhe ndikimi te lufta ndaj korrupsionit

Një nga instrumentat për të rritur potencialet ndaj korrupsionit është e-qeverisja, apo ndryshe dixhitalizimi i shërbimeve publike. Për këtë mekanizëm është investuar mesatarisht çdo vit me 2% të vlerës së investimeve publike në 5-6 vitet e fundit. Sektori publik në vitet...

Prezantohet përmes diskutimeve me vlerë të shtuar tema e dixhitalizimit, performancës së administratës dhe ndikimit te korrupsioni

takimin e sotëm me pjestarë të shquar të shoqërisë civile dhe jetës akademike të vendit, si dhe të jetës ekonomike dhe ekspertizës civile, edhe pse me mungesë të pjesëtarëve të qeverisë dhe ambasadave të atashuara në Tiranë, ALTAX...

Takimi i APEC: Adresimi i duhur për sfidat e shtuara

Takimi i 30-të vjetor i forumit të Bashkëpunimit Ekonomik të Azisë Paqësorit mbahet në një kohë sfiduese të brishtësisë ekonomike, tensioneve gjeopolitike dhe fatkeqësisë së afërt të ndryshimeve klimatike. Këto sfida të shumëllojshme përforcojnë rëndësinë dhe sfidat e APEC-it, duke...

error: