Tag - ndertimi

Publikohet studimi “Rritja ekonomike në 2023 e sfiduar nga informaliteti dhe paraja e zezë”

Në këtë fillim të 6-mujorit të dytë, pas një qëmtimi dhe monitorimi në vijimësi të situatës së ekonomisë, por edhe qëndrimeve që po mbajnë institucionet financiare dhe fiskale, si dhe bazuar edhe në komentet dhe rekomandimet nga FMN, ekspertët e...

Jo një ekonomi si dielli që shkëlqen, por nuk të ngroh

Në analizat ndërkombëtare lidhur me situatën aktuale financiare përmendet, se “inflacioni erdhi nga askundi”, ashtu si ka deklaruar dhe presidentja e BQE, Zj. Lagarde[1].Megjithëse, inflacioni në Shqipëri erdhi më shumë si imponim nga jashtë, në fakt zbuloi gjithë problematikat e...

error: