Tag - bilanci tregtar

Çfarë e uli më tej nivelin e kursit të këmbimit në fillimin e sezonit turistik të 2024?

Euro në këmbimin e saj me Lekun në fillimin e muajit Maj 2024[1] është zhvlerësuar mesatarisht me 3.7% nga fundi i vitit 2023. Nëse shikojmë kursin e këmbimit të Euros me Lekun, në fillimin e muajit Maj 2023...

Eksportet e mallrave dhe shërbimeve në 5 vitet e fundit në Ballkan

Midis 2016 dhe 2020 eksportet dhe importet nga Ballkani Perëndimor u rritën përkatësisht me 4.4 miliardë dhe 3.9 miliardë euro, pavarësisht rënies në vitin 2020 për shkak të pandemisë COVID-19. Në vitin 2020 suficiti tregtar ishte 7.9 miliardë euro. Ekonomitë e...

Çfarë e ndikon inflacionin dhe kursin e këmbimit?

Në një studim të mëparshëm të ALTAX[1], ne përmendnim të gjithë faktorët e analizuar dhe renditur, të cilët konsiderohen se janë ndikuesit mbi variacionet e kursit të këmbimit valutor dhe inflacionit. Nga kjo analizë e mëparshme, ne konkludojmë se...

Rrisku i kursit të këmbimit midis Lekut dhe Euros në tregun shqiptar

Në terma të gjerë, rreziku i kursit të këmbimit[1] është madhor kur një kompani ose investim mbështetet në një monedhë të huaj që duhet të konvertohet në lekun shqiptar. Rrisku i këmbimit valutor mund të shkaktohet nga mbiçmimi/zhvlerësimi i...

error: