Tag - deficit tregtar

Faktet që tregojnë ndikimet në zhvlerësimin e Euros në 2023 dhe 2022

Gjatë vitit 2023 ka një hyrje: të Euros dhe monedhave të tjera të huaja në nivelin e konvertuar 4 miliardë Euro dhe një dalje të saj prej vizitorëve shqiptarë në vendet e huaja në një nivel sa 55% e kësaj...

Importet dhe eksportet e vitit 2023, efekti në ekonomi dhe treguesit që kanë ndikuar mbivlerësimin e Lekut

Në ekonominë tonë, importet e mallrave në 2023 janë 1.98 herë më të larta se eksportet[1]. Ky raport është rritur me 3 % në krahasim me vitin 2022. Konsumatorët shqiptarë janë mësuar të shohin produkte nga çdo cep...

error: