Tag - energji

Ekonomia që kemi sot e cënuar nga investimet joproduktive dhe politika e dëmshme

Një investim në të cilin nuk gjenerohet fitim, ose realizohet më pak fitim nga sa është programuar konsiderohet si një investim i keq. Por një investim, i cili prodhon edhe efekte negative në taksat dhe tatimet, si dhe kosto buxhetore...

Efektet financiare nga miratimi i paketës fiskale 2023 për individët, bizneset dhe Buxhetin e Shtetit

Nga llogaritja e përmbledhur mbi efektet e paketës fiskale 2023, sipas tabelës për të katër ligjet që kanë edhe efekte direkte buxhetore dhe financiare për individët dhe bizneset, sipas llogaritjeve që përkojnë në pjesët kryesore (përveç projekt-ligjit për TVSH) me...

Mosndryshimi i çmimit të energjisë elektrike dhe efekti në buxhetin e familjeve dhe të shtetit

Në Gjermani, çmimi i shitjes me shumicë për energjinë elektrike (i paguar nga tregtarët e energjisë në treg) u trefishua në vitin 2021 në një mesatare prej 97 euro për megavat-orë (MWh) krahasuar me një vit më parë, duke arritur...

error: