Tag - paga mesatare

Statistikat për punësimin dhe pagën mesatare në tremujorin e dytë 2023 në syrin e fiskalistit

Paga mesatare mujore bruto për një të punësuar me pagë, gjatë tremujorit të dytë 2023, është 70.905 lekë, duke u rritur me 16,9 %, krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit të kaluar. Paga mesatare në sektorin publik është 82.207...

Elbasan: Publiku për raportimin e ALTAX e konsideron një material që meriton të studiohet me vlerë jo vetëm për bashkinë, por edhe për qytetarin e thjeshtë

Në takimin e dytë në Elbasan më datë 5 Prill 2023, ne vijim të turit të filluar me Beratin dy ditë më parë ekspertët e ALTAX ishin tashmë të ndërgjegjshëm në prezantimin e gjetjeve te Raportit përballë një publiku edhe...

Sa do t’i kushtonte realisht qeverisë rritja e pagave të sektorit publik?

Në fund të marsit 2022, pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave, në një deklaratë për mediat Kryeministri Edi Rama lajmëroi planin kombëtar për rritjen e pagave mesatare dhe mbi mesatare për administratën publike dhe reflektimin që do të ketë sektori...

Rritja e pagës minimale nuk ndikon rritjen apo uljen automatikisht të pagave të tjera

Nga rritja e pagave minimale mund të përfitojnë punonjësit që marrin pagë minimale, por kjo rritje nuk diktohet automatikisht si rritje e pagës edhe për punonjësit me të paga më të larta.Hapi i parë në monitorimin e efekteve të pagës...

Kush duhet ta vendosë pagën minimale dhe si duhet ta bëjë këtë?

Paga minimale është bërë një mënyrë e pranuar për të trajtuar ekstremet e pagave të ulëta në shumë vende, por ka ndryshueshmëri të konsiderueshme në mënyrën se si përcaktohen pagat minimale në mbarë botën. Metodat përfshijnë formulat, përcaktimin e normës...

Pagat dhe pensionet nga fillimi i pandemisë dhe nevoja për taksimin e ndershëm

Uljet e të ardhurave nga punësimi duket se konsistuan jo vetëm prej humbjes së vendeve të punës për të punësuarit sezonalisht apo edhe në mënyrë të përhershme për disa aktivitete[1]. Për këtë periudhë pati edhe ulje të vlerës së pagesës,...

error: