Tag - rindertimi

Ekonomia duhet të kishte të njëjtin fokus si programi i Rindërtimit

Menjëherë pas tërmetit të vitit 2019 qeveria angazhoi një pjesë të mirë të burimeve të saj buxhetore dhe njerëzore[1] duke krijuar posaçërisht edhe një ministri për rindërtimin[2]. Sipas Ministrit  “Në këto 30 vite është hera e...

Fatura e shtrenjtë dhe pak e përballueshme e taksës së inflacionit

Politika monetare kontraktuese (politika e tkurrjes ekonomike) është tani metoda më popullore e kontrollit të inflacionit. Qëllimi i një politike kontraktuese është të zvogëlojë ofertën e parasë brenda një ekonomie duke rritur normat e interesit. Kjo ndihmon në ngadalësimin e...

Treguesit makroekonomikë të Shqipërisë një vit para dhe pas vitit 2021, sipas Fondit Monetar

Sipas publikimit më të fundit për Shqipërinë, misioni i FMN këtë Dhjetor 2021 shprehet se: Rimëkëmbja është me bazë të gjerë në të gjithë sektorët, por bujqësia regjistroi rritje pozitive në gjysmën e parë të 2021. Prodhimi i energjisë elektrike...

error: