Tag - baza tatimore

Shfrytëzimi dhe rritja e potencialit tatimor: refleksione për Shqipërinë

Sipas, Kenji (shqip. Kenxhi) Okamura[1] në fjalën e mbajtur në Konferencën e Trembëdhjetë të taksave e nivelit të lartë FMN-Japoni për vendet aziatike tregjet dhe ekonomitë në zhvillim (shënim. si Shqipëria) shprehet se nëse ato arrijnë të shfrytëzojnë...

Pse duhet që tatimi i punës të bazohet te barazia dhe efikasiteti kundër informalitetit?

Trajtimi i tatimit te punës midis barazisë dhe efikasitetit është në thelb të mënyrave moderne mbi tatimin mbi të ardhurat e punës. Nga njëra anë, qeveria dëshiron të përmirësojë mirëqenien sociale nëpërmjet një shpërndarjeje më të drejtë të të ardhurave të...

Studimi i ri i ALTAX: Pse nuk tatohet fluksi i parasë?

Në analizën për temën delikate të tatimit mbi kapitalin, një vëmendje e posaçme i kërkohet gjithë politikëbërësve dhe komunitetit të investitorëve nisur nga faza aktuale dhe e ardhme e zhvillimit të kapitalit dhe investimeve. Përgjigja e menjëhershme e pyetjes së

Analiza jonë ekonomike për 2024: Më shumë ekonomi dhe më pak egoizëm politik

Ndërsa viti 2023 u mbyll, ekonomia shqiptare po ecën më mirë se sa pritej nga parashikimet e fundvitit të kaluar. Por mund të thuhet se ky ritëm nuk përkon me pritshmëritë e bizneseve të vogla dhe të mesme dhe të...

error: