Tag - ekonomi e forte

Pse ekonomia e fortë shkakton një monedhë të fortë dhe pse ekonomia jonë jo?

Teoria dhe praktika ndërkombëtare na tregon se: Në terma afatshkurtër Nëse një ekonomi përjeton ritme relativisht të larta të rritjes ekonomike, atëherë ekonomia ka të ngjarë të shohë rritje të normave të interesit pasi Banka Qendrore i përgjigjet rritjes më të lartë...

Çfarë është një ekonomi e fortë?

Në sqarimin e termit ekonomi e fortë, sipas shumë përcaktimeve dhe kritereve nga shumica e informacioneve, shihet se duhet të përmbledhë së bashku: - Normë të lartë të rritjes ekonomike. Sipas komentit tonë, kjo nënkupton një zgjerim të prodhimit ekonomik,...

error: