-43%

Ekonomia informale, tatimet dhe minimizimi i informalitetit

Original price was: 7 €.Current price is: 4 €.

Ekonomia informale mund të interpretohet ne shume mënyra, por për qëllime te administrimit tatimor se pari, ajo perfshin gjithë aktivitetet ekonomike aktive qe shoqërohen me evazion të tatimeve dhe kontributeve të sigurimeve, si dhe përfshirjen e gjithë përpjekjeve te individëve për të mos zbatuar legjislacionin dhe rregullat administrative.

Category: Etiketa: , ,

Përshkrim

Tatimet në vitet e fundit ndryshuan perspektivat dhe nisën të orientohen si një administratë që vazhdon duke u transformuar drejt ofrimit te shërbimeve në vend të përdorimit vetëm te dhunës dhe arbitraritetit fiskal. Përveç detyrave administrative të parapara me ligj, përmirësimi i shërbimit të tatimpaguesve, asistenca me cilësi të lartë për qeverinë dhe për tatimpaguesit, po ashtu edhe për organizatat e shoqërisë civile, të gjithë kanë patur një rol shumë të rëndësishëm.