-13%

Punësimi dhe investimet kapitale në shqipëri, 2016

Original price was: 8 €.Current price is: 7 €.

Përgjigje për arsyet e papunësisë, politikat që mund të përdoren për uljen e saj, si dhe disa komente për lidhjen e investimeve me krijimin e vendeve të punës.

Përshkrim

Në trajtimin tatimor të punësimit sqarohet efekti i investimeve kapitale të sektorit privat dhe sektorit publik duke dhënë një panoramë të tendencës së punësimit te lidhur me investimet. Nga një pamje e parë, investimet janë ndikuese direkt dhe kryesore për rritjen e punësimit.

Por ndërkohë, problemet që ka mbartur vit pas viti tregu i punes dhe mangësitë në vizionin për të forcuar kapacitetet e fuqise punetore duke i mëshuar përparësi kostos së lirë të punës kanë dhënë efektin e vet në tematikën e punësimit.