-33%

Të ardhurat nga pagat dhe progresi i tatimit për to

Original price was: 6 €.Current price is: 4 €.

Te gjitha qeverite bejne politiken e tyre pagat dhe taksimin e tyre dhe kjo tregon per nje perputhje te teorive ekonomike qe normojne pagat dhe punesimin me cmimet qe ofron tregu.

Category: Etiketa: ,

Përshkrim

Edhe ne praktike ndodh qe sa here riten pagat per efekte te qendrueshmerise se pages reale, pra per te normalizuar ritjen e cmimeve dhe per te mos ndikuar ne nivelin e jetese se popullates shihet nje rritje produktiviteti dhe ulje e papunesise.

Kjo ndodh nga efekte te pershtatshmerise dhe mosnjohjes se fenomenit.