-29%

Syri ekonomik në demokraci

Original price was: 35 €.Current price is: 25 €.

Zgjedhja publike filloi duke e pranuar si nje realitet faktin se njerezit jetojne ne nje sistem të të drejtave të pronës private dhe që ata tashme kanë një ekonomi tregu.
Ka nje arsye te fuqishme pse zgjedhja publike e pranon qe ekonomia e tregut tashme egziston. Njerezit e informuar e dine nga pervoja se ne vendet ku kapitalizmi ka egzistuar, qytetaret kane zoteruar kursime te konsiderueshme dhe kane arritur ate qe zakonisht e quajme mireqenie.

Përshkrim

Ashtu si ekonomiksi që studion ekonomine e tregut, po ashtu dhe zgjedhja publike studion strukturat ekonomike e politike të demokracisë ku jetojmë. Objektivi kryesor i zgjedhjes publike është që të ndihmojë njerëzit të marrin të vërtete ate çfarë ata mendojnë se duan.

Ky liber rrok një tematike mjaft diverse, që nga teoria e zgjedhjes publike deri te historia e demokracisë, nga raportet mes burokracisë dhe demokracisë, tek modelet e kërkesës dhe ofertës në burokraci, nga çështjet e pronës dhe analiza e të mirave publike, tek analizat ligjore të kushtetueshmërisë.

Lexuesi do ti gjejë argumentet për gjithë këto tematika.

Lexim të mbarë