Marrëveshjet tatimore për shmangien e taksimit të dyfishtë

Marrëveshjet tatimore për shmangien e taksimit të dyfishtë

Parlamenti shqiptar ka miratuar Marrëveshje Tatimore, që nga viti 1995 dhe deri më sot numërohen 41 Marrëveshje Tatimore të ratifikuara nga Kuvendi me titullin “Për shmangien e taksimit të dyfishtë dhe parandalimin e Evazionit Fiskal”, të cilat janë në fuqi.

Nëse hapni linkun e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve shqiptare, mund të shkarkoni edhe Marreveshjet Tatimore me vendet, si dhe të azhornoni informacioniN tuaj lidhur me numrin dhe përmbajtjen e Marrëveshjeve Tatimore të reja.

MARRËVESHJET PËR SHMANGIEN E TAKSIMIT TË DYFISHTË*
NR.SHTETIRATIFIKUAR ME LIGJINFLETORJA ZYRTAREHYRË NË FUQI
NR.DATËNR.DATËFAQENGA DATA
1POLONI778326.01.1994128.02.19941101.01.1995
2RUMANI785726.01.19941510.11.199468301.01.1995
3MALAJZI782211.05.1994623.06.199433701.01.1995
4HUNGARI768615.03.1993409.04.199326201.01.1996
5TURQI785821.09.19941510.11.199468401.01.1997
6ÇEKI799921.09.19942110.10.199592101.01.1997
7RUSI795021.06.19951517.07.199561801.01.1998
8MAQEDONI830512.03.1998704.04.199826101.01.1999
9KROACI793724.05.19951216.06.199550101.01.1999
10ITALI793417.05.199549816.06.19951201.01.2000
11BULLGARI844725.01.1999712.03.199920301.01.2000
12SUEDI835703.06.19981423.06.199849901.01.2000
13NORVEGJI844625.01.1999625.01.199916701.01.2000
14GREQI800021.09.19952110.10.199592201.01.2001
15MALTË866723.10.20003409.11.2000165301.01.2001
16ZVICËR859706.04.2000928.04.200040101.01.2001
17MOLDAVI903627.03.20032907.05.200393501.01.2004
18BELGJIKË905114.04.20033823.05.2003127901.01.2005
19KINË938304.05.20054313.06.2005155301.01.2006
20FRANCË905424.04.20033924.05.2003130701.01.2006
21EGJYPT944011.11.20059308.12.2009280501.01.2006
22HOLLANDË938204.05.20054313.06.2005153301.01.2006
23KOSOVË62/201419.06.201410911.07.2014422801.01.2016
24SERBI, MAL I ZI940319.05.20054923.06.2009176601.01.2006
25AUSTRI988610.03.20084401.04.2008198701.01.2009
26SLLOVENI993826.06.200811322.07.2008497701.01.2010
27LETONI993726.06.200811322.07.2008496301.01.2009
28KORE E JUGUT961527.09.200611225.10.2006437101.01.2009
29BOSNJE-HERZEGOVINA1000029.09.200815610.10.2008768001.01.2009
30LUKSEMBURG1009412.03.20094210.04.20092151
31IRLANDE1021421.01.2010915.02.201030601.01.2012
32ESTONI1028503.06.20107902.07.2010411501.01.2018
33GJERMANI1028710.06.20108105.07.2010425301.01.2012
34KUVAJT1029201.07.20109220.07.2010495801.01.2014
35SPANJE1033821.10.20101542010813504.05.2011
36SINGAPOR1040224.03.20114222.04.2011179801.01.2012
37KATARI42/201219.04.20125214.05.20122639 01.01.2013
38INDI167/201331.10.201318420.11.20137771
39BRITANI E MADHE DHE IRLANDA E VERIUT173/201305.12.201320127.12.2013818201.01.2014
40EMIRATET E BASHKUARA ARABE61/201419.06.201410911.07.2014422801.01.2014
41ISLANDA14/201526.02.20153808.03.2015174201.01.2017
* Marrëveshjet Ndërkombëtare “Për shmangien e taksimit të dyfishtë dhe parandalimin e Evazionit Fiskal”,  miratuar në KUVEND

 

Republika e Kosovës ka në zbatim 13 Marrëveshje Tatimore me vende të tjera. Nëse doni të njiheni me Marrëveshjet Ndërkombëtare Tatimore, të cilat janë në fuqi në Kosovë ju mund të informoheni duke klikuar linkun e Administratës Tatimore të Kosovës.

Shpërndaje këtë postim

Leave a Reply


error: