Tag - tarifat

Vështrimi civil i projekt buxhetit 2024 me elbasanasit dhe bashkinë në kërkim të burimeve të reja të financimit

Takimi përmbyllës i turit të aktiviteteve për dialogun me qytetarët dhe bashkinë e Elbasanit lidhur me sfidat e projekt buxhetit 2024 u realizua në një frymë të ngrohtë dhe mjaft bashkëpunuese që është pasqyra e treguesve të per4formancës së bashkisë....

Vështrimi civil në Berat për projekt buxhetin me qytetarët dhe pa Bashkinë

Të mërkurën ekipi i ekspertëve të ALTAX vijoi rrugëtimin për bashkëbisedim me qytetarët dhe pushtetin vendor të Beratit, me qëllim që të jetë pjesë e vështrimit civil për diskutimin në funksion të transparencës dhe llogaridhënies së procesit të projekt buxhetit...

Vështrimi civil për projekt buxhetin 2024 për vlonjatët mbetet sfidë e vështirë

Një sfidë dhe rezultat i të gjitha sfidave të rritjes së iniciativës publike përmes pjesëmarrjes qytetare[1] janë pjesëmarrja e pakët e qytetarëve dhe veçanërisht të grupeve të interesit në seancat dëgjimore për buxhetin. Për të ilustruar këtë sfidë, marrim...

Vështrimi civil i projekt buxhetit 2024 bashkiak me gjirokastritët

Dialogu ndërmjet administratorëve dhe qytetarëve është një mekanizëm i dobishëm për rritjen e llogaridhënies në zonat e kontestuara ishte një nga temat qendrore ne takimin me përfaqësues te Bashkisë Gjirokastër, të Këshillit Bashkiak, por edhe të shoqërisë civile dhe të...

Taksat dhe tarifat ndaj një shoqërie ndërtimi banesash

Në tabelën më poshtë do të pasqyrojmë taksat, tatimet dhe tarifat që duhet të përballojë si kosto fiskale një zhvillues/sipërmarrje ndërtimi, si për administratën qendrore, po ashtu edhe për atë vendore. Taksat dhe tarifat ndaj një shoqërie ndërtimi banesash Emërtimi Zbatimi/Aplikimi Afati...

Pronësia intelektuale, shumëkombëshet dhe tatimet

Në funksion të rritjes së globalizimit të industrive të ndryshme dhe në veçanti, industrive te bazuara në teknologji të tilla si: elektronike, multimedia, software dhe bioteknologji ka ardhur si efekt edhe një rritje e konsiderueshme e transferimeve ndërkombëtare e produkteve,...

error: